معاون دبیرکل خانه کارگر، مقصران حادثه معدن طبس را معرفی کرد تشدید نظارت بر بکارگیری اتباع غیر مجاز در شعاع ۳ کیلومتری حرم مطهر رضوی دلیل افزایش قیمت طلا چیست؟ (۵ مهر ۱۴۰۳) سامانه خودنویس افزایش نرخ اجاره از سوی مالکان را کنترل می کند نرخ طلاو سکه در بازار امروز مشهد (۵ مهر ۱۴۰۳) | هر گرم طلا به مرز ۴ میلیون تومان رسید صنعت فرش از تحریم‌های داخلی بیشتر از تحریم‌های خارجی لطمه دیده است تشکیل پرونده تعزیری برای ۱۷۵ آرایشگاه زنانه، از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مشهد بررسی قیمت موبایل در مشهد (۵ مهر ۱۴۰۳) | آشنایی با گوشی ۲۸۶ میلیونی هوآوی افزایش ۵۰ درصدی سرمایه گذاری خارجی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس در سال ۱۴۰۳ جواد اوجی قائم مقام سازمان انرژی اتمی شد ۴۰ همت، میزان خسارت واردشده به بخش کشاورزی خراسان رضوی در سال زراعی اخیر است هشدار اتحادیه طلا و جواهر: مردم در فضای مجازی طلا و سکه نخرند افزایش قیمت مرغ در مشهد و خراسان رضوی مقطعی و موقت است بیش از چهار هزار تن کلزا در خراسان رضوی خرید تضمینی شد بررسی قیمت خودرو‌های خارجی (۵ مهر ۱۴۰۳) | پیکاپ فوتون ۶۲ میلیون تومان ارزان شد افزایش نرخ حق‌العمل‌کاری جایگاه‌داران بنزین بعد از گذشت شش ماه هنوز اتفاق نیفتاده | هنوز بنزین سوپر به مشهد نرسیده است رصد قیمت در بازار خودرو‌های داخلی (۵ مهر ۱۴۰۳) | افزایش ۹ میلیونی تارا قیمت‌ها در بازار دلار و طلا کمی ارزان شد (۵ مهر ۱۴۰۳) + جدول قیمت خودکفایی در تولید موز از خروج ۶۰۰ میلیون یورو از کشور، جلوگیری می‌کند توضیحات مپنا در خصوص چرایی تعویق پرداخت سود مرحله سوم سهام عدالت (۵ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی روند صعودی اقتصاد جهان قیمت بلیت پرواز تهران - مشهد برای امروز (۵ مهر ۱۴۰۳) آیا می‌توان از طلافروشی‌ها طلای قسطی خرید؟ خرما در مشهد چند؟ (۵ مهر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروهای وارداتی روند کاهشی تولید قطعه خودرو از ابتدای ۱۴۰۳ | قطعه‌سازان خراسانی در بن‌بست نقدینگی
سرخط خبرها

بانک‌هایی که بیشترین تسهیلات را به خودی‌ها دادند، کدامند؟ | پرداخت ۸۵ همت وام توسط ۱۱ بانک

  • کد خبر: ۱۸۸۰۷۹
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۷
بانک‌هایی که بیشترین تسهیلات را به خودی‌ها دادند، کدامند؟ | پرداخت ۸۵ همت وام توسط ۱۱ بانک
بررسی آمار‌های منتشر شده نشان می‌دهد که بانک‌هایی که به بهانه‌های مختلف از اعطای وام به مردم طفره می‌روند، در وام دادن به اشخاص مرتبط بسیار دست‌ و دلباز هستند.

به گزارش شهرآرانیوز با وجود اینکه بانک مرکزی حداکثر سه هفته پس از اتمام هر فصل فرصت دارد که آمار تسهیلات اشخاص مرتبط بانک‌ها را منتشر کند، اما حالا که در روز‌های پایانی هفته سوم مهرماه هستیم، تنها ارقام مربوط به ۱۴ بانک و موسسه اعتباری اعلام شده است.

دولت و مجلس شورای اسلامی در بند ط تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی را مکلف کردند که در پایان هر فصل، اطلاعات مربوط به تعهدات و تسهیلات اشخاص مرتبط خود را منتشر کنند. حال با پایان شهریورماه بانک مرکزی رفته رفته این آمار و ارقام را در وبسایت رسمی خود قرار می‌دهد.

با وجود اینکه در این بند ذکر شده که بانک مرکزی حداکثر سه هفته پس از اتمام هر فصل فرصت دارد که این آمار را به‌روزرسانی کند، اما حالا که در روز‌های پایانی هفته سوم مهرماه هستیم، تنها ارقام مربوط به ۱۴ بانک و موسسه اعتباری منتشر شده و همچنان اطلاعاتی از بخش عمده بانک‌ها و موسسات اعتباری در دسترس نیست.

بررسی آمار‌های منتشر شده نشان می‌دهد که بانک‌هایی که به بهانه‌های مختلف از اعطای وام به مردم طفره می‌روند، در وام دادن به اشخاص مرتبط بسیار دست‌ودلباز هستند؛ طوری که ۱۱ بانک ایرانی در پایان تابستان سال جاری بیش از ۸۵ هزار و ۲۳۵ میلیارد تومان وام به اشخاص مرتبط وام داده‌اند و این مبلغ به جیب خودی‌ها رفته است.

بانک شهر ۲۶ همت به اشخاص مرتبط وام داد

مطابق داده‌هایی که بانک مرکزی از تعهدات و تسهیلات اشخاص مرتبط ۱۴ بانک و موسسه اعتباری در وبسایت خود منتشر کرده، بانک‌های توسعه تعاون و پست بانک، به همراه موسسه اعتباری نور، وامی به اشخاص مرتبط با خود پرداخت نکرده‌اند.

از سوی دیگر، اما بیشترین آمار مانده تسهیلات به اشخاص مرتبط در بانک شهر ثبت شده است؛ به نحوی که این رقم در این بانک به بیش از ۲۶ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان رسیده است. در این فهرست، پس از بانک شهر، بانک ایران زمین قرار دارد که ۱۹ هزار و ۲۳۶ میلیارد تومان به اشخاص مرتبط با خود تسهیلات اعطا کرده است.

به علاوه بانک ملت با مانده تسهیلات ۱۷ هزار و ۵۲۸ میلیارد تومان در رده سوم این رده‌بندی قرار دارد و بانک‌های رفاه کارگران و گردشگری در رتبه‌های بعدی جای گرفته‌اند.

اشخاص مرتبط بانک‌ها چه کسانی هستند؟

مطابق تعریفی که در آئین‌نامه تسهیلات و اشخاص مرتبط مصوب سال ۱۳۸۹ مشخص شده، اشخاص مرتبط، افراد حقیقی و حقوقی هستند که به‌واسطه مالکیت، مدیریت یا نظارت بتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر تصمیم‌گیری‌های بانک یا موسسه اعتباری اعمال کنترل کنند یا نفوذ قابل ملاحظه‌ای داشته باشند؛ طوری که بانک را تبدیل به منبع تامین مالی ترجیحی خود کنند.

همچنین مدیران بانک‌ها، حسابرس مستقل و بازرس قانونی، سهامداران حقیقی بالای یک درصد و بستگان درجه اول تا سوم آن‌ها نیز اشخاص مرتبط به بانک محسوب می‌شوند. به علاوه اشخاص حقوقی مربوط به بانک نیز در میان اشخاص مرتبط قرار می‌گیرند.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->